Tatar w urozmaiconej wersji

tatar z łososia

Tatar z łososia, który dziś zaproponuję zrobiłam z dodatkiem pęczaku. Zazwyczaj robię go w tradycyjnej wersji, ale dziś postanowiłam trochę poeksperymentować. Smakuje znakomicie- spróbujcie. 

Do przygotowania dwóch porcji potrzebne będzie:

– 200g świeżego łososia,

– 100g ugotowanego pęczaku,

– 2 ogórki konserwowe,

– szalotka lub inna mała cebulka,

– łyżka serka philadelphia,

– łyżeczka kaparów,

– łyżka jogurtu naturalnego,

– łyżeczka musztardy,

– pół łyżeczki soku z cytryny,

– szczypta soli,

Łososia, cebulkę, kapary i ogórki bardzo drobno kroimy, przekładamy do miski. Dodajemy pęczak i pozostałe składniki. Wszystko mieszamy. Doprawiamy do smaku.

Ten wpis został opublikowany w kategorii diet, dinner. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.