Placuszki z płatków owsianych , można je jeść na ciepło i na zimno (zabieram je często, kiedy wybieram się na dłuższy spacer z dzieciakami). Bardzo pożywne i dodają mi dużo energii. Świetne rozwiązanie na zdrowe pożywne śniadanie.
Składniki na 2 porcje;
– 1 szkl. płatków owsianych górskich,
– 1 szkl. gorącej wody,
– 2 jajka,
– 2 łyżki jagód goji,
– 2 łyżki orzechów- użyłam ziemnych- niesolonych,
– 2,3 łyżki wiórek kokosowych (czasami zamiast tego używam odżywki białkowej),
– 0,5 szkl. mleka,
– 1 łyżeczka oleju kokosowego,
– 2 łyżeczki stewii, zamiast można posłodzić ksylitolem lub miodem
Płatki zalałam wrzątkiem, odstawiłam na 10,15 min, aż wchłoną wodę i zrobią się miękkie. W między czasie roztrzepałam jajka, dodałam płatki i pozostałe składniki.
Smażyłam na patelni teflonowej posmarowanej olejem kokosowym, aż uzyskały złoty kolor.
I’ve been exploring for a little bit for any high quality articles or weblog posts on this sort of space . Exploring in Yahoo I at last stumbled upon this site. Studying this information So i’m happy to express that I’ve a very just right uncanny feeling I discovered just what I needed. I so much undoubtedly will make certain to do not forget this website and provides it a look regularly.