Jest to dobry pomysł na pełnowartościowy, a zarazem dietetyczny obiad dla osób chcących schudnąć i zbudować masę mięśniową. Polędwica wołowa jest bardzo chudym mięsem ( ma 3,5g tłuszczu w 100g) i jest rewelacyjnym rozwiązaniem dla trenujących, ze względu na zawartość białka, które to jest budulcem mięśni ( 21g białka w 100g).
Składniki na dwie porcje;
– 120g pęczaku,
– mała cukinia,
– pół bakłażana,
– cebula,
– łyżka oleju lnianego,
– 200g polędwicy wołowej,
– natka pietruszki,
– sól, pieprz
Pęczak przepłukujemy i gotujemy. Warzywa kroimy i podsmażamy na patelni posmarowanej olejem rzepakowym. Po ugotowaniu pęczaku mieszamy go z wcześniej przygotowanymi warzywami.
Mięso myjemy, osuszamy i smażymy na patelni grillowej. Doprawiam dopiero po usmażeniu. Po zdjęciu z patelni zazwyczaj odstawiam na kilka minut, żeby odpoczęło. Dzięki temu również będzie soczyste.
o Boszeeee 😉 super piramidka! robie w weekend!
Dzięki:) Anja M Trzcińska łatwe, smaczne, a przygotowanie nie zajmie Ci dużo czasu. pozdrawiam:)
Jeszcze poproszę żeby ktoś mi pogotował 😉
Już wkrótce Karina Jankowska 🙂