Nadziewana pierś z kurczaka

nadziewana pierś

Prosty przepis, jak również sposób na urozmaicenie monotonniej diety opartej na chudym mięsie- głównie piersi z kurczaka.

Składniki na 2 porcje;

– 200g piersi z kurczaka,

– rukola,

– 4 plastry sera mozzarella,

– pieprz, sól, majeranek,

– 100g makaronu pełnoziarnistego,

– pomidorki koktajlowe,

Pierś z kurczaka, myjemy, osuszamy, delikatnie nacinamy i posypujemy przyprawami. Do środka wkładamy rukolę i 2 plasterki sera typu mozzarella.

pierś nadziewana2

 

Pierś spinamy wykałaczkami i zawijamy w folię aluminiową. Pieczemy ok 25-30 min w 170 stopniach.

piers nadziewana1

Majeranek jest bardzo często używany w mojej kuchni ze względu na smak i swoje właściwości:

– ułatwia trawienie,

– łagodzi bóle mięśni,

– działa uspokajająco, antybakteryjnie,

– ma działanie przeciwskurczowe jak równierz moczopędne

Ten wpis został opublikowany w kategorii dinner, home. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.