Dorsz z pesto pomidorowo-orzechowym

DORSZ

Do przygotowania tego obiadu potrzebne będą poniższe składniki:

– 150g fileta z dorsza,

– 3 suszone pomidory w oliwie,

– 2 łyżki płatków migdałowych,

– brokuły,

– marchewka,

– pół szalotki,

– łyżka oleju lnianego,

– łyżka siemienia lnianego,

– natka pietruszki,

– sól

Pomidory, orzechy i natkę zmiksowałam. Dorsza opłukałam i posmarowałam gotowym pesto. Piekłam przez 20 minut w 170 st.

Marchewkę starłam na tarce, razem z szalotką, dodałam odrobinę soli i polałam olejem lnianym.

Brokuły gotowałam przez kilka minut.

Ten wpis został opublikowany w kategorii diet, dinner, home. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.