Dietetyczne naleśniki z mięsem

nalesniki z miesem

Zrobiłam to danie dziś na obiad i jest to doskonały przepis dla zabieganych osób, chcących schudnąć, a przy okazji smacznie zjeść.

Do przygotowania naleśników potrzebne będą poniższe składniki:

– 1 jajko,

– 3/4 szkl mleka,

– 1/4 szkl wody gazowanej (będą bardziej puszyste)

– 1 szkl mąki razowej (użyłam żytniej typu 2000)

– 2 łyżki siemienia lnianego w ziarnach,

– odrobin ziół prowansalskich i soli

Jajko wymieszałam z przyprawami i dodawałam stopniowo kolejne składniki. Naleśniki smażyłam na patelni teflonowej.

Farsz naleśnikowy:

– 400 zmielonego filet a z indyka,

– cebula,

– kilka pieczarek,

– pół papryki,

– odrobina papryczki chili (wg uznania),

– pół puszki czerwonej fasoli,

– 100 ml sosu pomidorowego,

– sól, dodałam również szczyptę „przyprawy do kuchni włoskiej”

Cebulę podsmażyłam z pieczarkami na odrobinie oliwy. Następnie dodałam mięso, paprykę, fasolkę i sos. Przygotowanie farszu to dosłownie kilkanaście minut.

Naleśniki przekładamy przygotowanym farszem i gotowe. Wystarczy na 2,3. Uwaga baaardzo sycące:)

Ten wpis został opublikowany w kategorii diet, dinner, home. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.